Wat is het beste seizoen voor een Japan reis?

Wat is het beste seizoen voor een Japan reis?
Kort antwoord
In de lente en de herfst

Je wilt natuurlijk niet dat je reis naar Japan in het water valt, dat je het te koud hebt of dat je peentjes zweet bij elke stap die je zet. Welk seizoen is het meest geschikt voor een Japan reis? De seizoenen in Japan zijn stabiel en voorspelbaar. Er zijn twee periodes in het jaar waarin reizen naar Japan qua klimaat het gunstigst is.

Lente
maart, april & mei
Herfst
oktober & november

De ideale periodes om naar Japan te reizen

In de loop van maart maakt de winter plaats voor lente. Dit is het favoriete seizoen van de meeste Japanners. Het kan in het begin nog wat koel zijn maar het weer is over het algemeen prima. Vanaf eind maart golft de kersenbloesem over Japan van zuid naar noord.

Van eind mei wordt dit gevolgd door het regenseizoen, dat is een zelfde beweging naar van zuid naar noord golft. Het regenseizoen duurt drie tot vier weken. Daarna begint de Japanse zomer. De Japanse zomer is heet en vochtig. In augustus en september brengt een tyfoon af en toe een dag van verkoeling.

Vanaf eind september, begin oktober is de temperatuur weer comfortabel. In november golven de momiji, de rode herfstbladeren van noord naar zuid. Veel Japanners grijpen dit seizoen aan voor een laatste picnic. In de loop van december begint het weer koud te worden.

Op de website Zonnig op Reis lees je nog heel veel meer over het weer per maand en per regio in Japan. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden.