Mount Fuji reisgids

Met een hoogte van 3.776 meter is Mount Fuji de hoogste berg van Japan en een nationaal symbool. Het is eigenlijk geen verrassing dat de perfect gevormde vulkaan al eeuwen tot de verbeelding spreekt. Sinds mensenheugenis wordt de berg gezien als heilig. Zelfs een atheïst zal zich onder de indruk voelen van de aanwezigheid van de berg. Al is het alleen schoonheid, Mount Fuji heeft hoe dan ook iets spiritueels.

Wist je dat Mount Fuji een actieve vulkaan is? De laatste uitbarsting was in 1707 maar rond de berg wordt vrijwel constant vulkanische activiteit waargenomen. Kijk maar in het nabijgelegen Hakone waar je kunt genieten van vulkanische warmwaterbaden. Op heldere dagen is de bergtop goed te zien vanuit Tokyo en Yokohama. Reizigers vanuit het Osaka, Kyoto of Nagoya zien de berg vaak voor het eerst vanuit de Tokaido Shinkansen.

Helaas gaat de top van de berg vaak gehuld in dikke bewolking. De beste kans op een goed uitzicht heb je in de winter. Vaak is ook ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat het uitzicht beter dan midden op de dag.

Mount Fuji mag zonder beperkingen beklommen worden in juli en augustus. Buiten die periode is de klim voorbehouden aan ervaren klimmers die weten waar ze mee bezig zijn. Voor een meer relaxte ervaring ga je naar Fujigoko (Fiji Vijf Meren district), een district ten noorden van de berg waar je ontspannen kunt wandelen door het nationale park.

Openbaar vervoer

De beste toegangswegen Mount Fuji op komen vanaf de stad Kawaguchiko net ten noorden in het Fuji Vijf Meren District. Vanaf verschillende stations in Tokyo vertrekken bussen richting Kawaguchiko.

Vanaf zowel Tokyo Station als Shinjuku vertrekken twee bussen per uur. Vanaf Shibuya Station vertrekt een keer per twee uur een bus richting Kawaguchiko. De Japan Rail Pass is niet geldig in deze bussen. Via het zoekvak hieronder vind en reserveer je snel een eenvoudig je bus ticket.

Ook vanaf Gotenba ten oosten en Fuji ten zuidwesten van Mount Fuji lopen toegangswegen de berg op naar de verschillende berg stations. Over deze toegangswegen rijdt beduidend minder openbaar vervoer.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus (tijdens het klimseizoen)

Vanaf Kawaguchiko, Gotenba en Fuji rijden bussen de berg op naar de verschillende “5th Stations”, de hoogst gelegen berg stations. Tijdens het klim seizoen in juli en augustus rijden er veel meer bussen dan buiten het seizoen.

Bus (buiten het klimseizoen)

Buiten het klimseizoen is het nog steeds mogelijk om de verschillende 5th stations te bezoeken, maar is het niet toegestaan om de berg verder te beklimmen. De frequentie van de bussen is dan ook een stuk lager.

Overnachten in Mount Fuji

De bussen naar de berg stations op Mount Fuji vertrekken vanaf de steden Kawaguchiko, Gotenba en Fuji. Dit zijn dan ook de meest logische locaties om een hotel te boeken in de buurt van de berg.

Kawaguchiko

Kawaguchiko, ten noorden van de berg, heeft de beste verbinding met de berg. Voor de beste bereikbaarheid zoek een hotel rond Fujisan Station in de stad. De leukste hotels van Kawaguchiko liggen echter iets verderop aan de oever van het meer.

Gotenba

In Gotenba, ten oosten van Mount Fuji, is er beduidend minder keuze aan overnachtingsmogelijkheden. De meeste hotels liggen in het kleine stadscentrum direct ten westen van het treinstation.

Fuji

In de stad Fuji, ten zuidwesten van de berg, liggen de beste locaties om te overnachten rond de 3 belangrijkste stations van de stad. Kies voor een hotel bij Shin-Fuji Station, Fuji Station of Fujinomiya Station.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Mount Fuji. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Mount Fuji.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Mount Fuji
Fujinomiya 5th Station

Fujinomiya 5th Station

Fujinomiya 5th Station is vanuit het westen van Japan de best bereikbare uitvalsbasis om Mount Fuji te beklimmen.

Gotenba 5th Station

Gotenba 5th Station

Gotenba 5th Station is het startpunt van de rustigste maar langste wandelroute maar de top van Mount Fuji.

Mount Fuji beklimmen

Mount Fuji beklimmen

Het beklimmen van een berg heeft iets magisch. Lees alles wat je moet weten om veilig Mount Fuji te beklimmen.

Subashiri 5th Station

Subashiri 5th Station

Subashiri 5th Station is vanaf Tokyo een van de best bereikbare uitvalsbases voor een klim naar de top van Mount Fuji.