Nagoya reisgids

Nagoya is de grootste stad in Chubu, zeg maar de regio centraal Japan. Bovendien is het de vierde stad van het land na TokyoYokohama en OsakaNagoya is een van de belangrijkste economische regio’s van Japan met is de thuisbasis van onder andere Toyota, Honda en Mitsubishi. De fabrieken van deze drie grote auto bouwers waren tijdens de Tweede Wereld Oorlog doelwit van veel bombardementen die een groot gedeelte van de stad met de grond gelijk gemaakt hebben. Dat verklaard meteen waarom Nagoya geen topbestemming is voor toeristen. Er is daar een vergelijking te trekken met bijvoorbeeld Rotterdam. Er zijn echter best wel wat redenen om ook in Nagoya eens uit de Shinkansen te stappen.

Een groot gedeelte van de stad is naoorlogse bouw met brede rechte lanen die de stad verdelen in nette ruiten. Nagoya heeft geen buurten met charmante steegjes waar je uren doorheen kunt dwalen, zoals je die bijvoorbeeld vindt in Osaka. Daarentegen kun je in Nagoya prima shoppen en is ook het nachtleven verrassend bruisend.

Openbaar vervoer

Nagoya ligt op de Tokaido Shinkansen halverwege tussen Tokyo en Osaka. Verder komen op het hoofdstation van de stad forenzen treinen aan uit de omliggende regio. Behalve JR en Shinkansen lijnen stoppen ook treinen van de private spoorwegmaatschappijen Meitetsu en Kintetsu op het hoofdstation van de stad.

Niet ver buiten de stad ligt het vliegveld Chubu Centrair International Airport.

Als vierde stad van Japan heeft Nagoya een uitgebreid netwerk van treinen, metro’s en bussen om inwoners en bezoekers van A naar B te brengen. De meeste bezienswaardigheden liggen in de buurt van een metrostation, maar afhankelijk van je bestemming is soms de trein sneller.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Metro

Afhankelijk van je bestemming binnen de stad is de metro over het algemeen het handigste vervoersmiddel. In totaal doorkruisen 6 metrolijnen het centrum van Nagoya. De Meijo-lijn is een circulaire lijn die alle andere lijnen een of twee keer kruist.

De verschillende metrolijnen hebben allemaal een eigen kleur die terug komt op de lijnenkaart en de stations. Bovendien is de metro van Nagoya volledig tweetalige. Alle informatie die in het Japans beschikbaar is, is ook in het Engels te zien of te horen. Daarmee loopt de stad voor op een aantal andere grote steden in Japan.

Trein

De trein dient met name als verbinding tussen het centrum van de stad en de buitenwijken of de gebieden daarbuiten. De lijnen van JR zijn nauwelijks nuttig als je als toerist in de stad bent. Met name de lijnen van de private spoorwegmaatschappij Meitetsu zouden wel eens handig kunnen zijn.

Overnachten in Nagoya

Nagoya is de vierde stad van Japan met ruim 2 miljoen inwoners. Het is dan ook een ware metropool. Je hebt er een ruime keuze uit hotels voor ieder budget. De stad telt 16 wijken, dus de vraag is waar je nu het beste kunt overnachten. Dit zijn de beste wijken in Nagoya om te overnachten.

Naka

Bezoek je de stad voor het eerst, dan zit je het beste in de wijk Naka. Hier zit je centraal en dichtbij alle metrolijnen en bezienswaardigheden. Ondanks de verwoestingen die hier aangericht zijn in de Tweede Wereldoorlog zijn in Naka nog wel wat heiligdommen te vinden die honderden jaren oud zijn. Ook zit je hier dichtbij het nachtleven van de stad en is de wijk een paradijs voor foodies.

Sakae

De wijk Sakae is het winkelhart van de stad. Iedere straat barst hier van de winkels, van dure boetieks en warenhuizen tot kleding giganten zoals UNIQLO. Ook in deze wijk is het goed toeven als je het nachtleven zoekt.

Nishi

Zit je liever in een wat rustigere omgeving, kies dan voor een hotel in de wijk Nishi. Hier komen minder toeristen en zitten geen clubs en bars. In plaats daarvan loop je hier zo een park in. Ook kom je in deze week winkels tegen die hier al eeuwen zitten.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nagoya. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nagoya.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Nagoya
JR Central Towers

JR Central Towers

De JR Central Towers staan bovenop Nagoya Station en zijn het hoofdkantoor van JR Central.

Kasteel Nagoya

Kasteel Nagoya

Het kasteel van Nagoya werd gebouwd tijdens de Edoperiode als een van de drie kastelen van de shogun en is een van de grootste kastelen van Japan.

Midland Square

Midland Square

De wolkenkrabber Midland Square is met 247 meter het hoogste gebouw van Nagoya. Vanaf het Sky Promenade observatiedek heb je uitzicht over de stad.

Osu Kannon

Osu Kannon

De Osu Kannon is een populaire Boeddhistische tempel in het centrum van de industriestad Nagoya.

SCMAGLEV & Railway Park

SCMAGLEV and Railway Park

In het SCMAGLEV and Railway Park in Nagoya vind je alles van stoomtrein tot magneetzweeftrein. Er staan een aantal echte treinstellen.

Toyota Automobiel Museum

Toyota Automobiel Museum

In het Toyota Automobiel Museum vind je een groot aantal modellen uit de Toyota catalogus en een verzameling aan buitenlandse auto’s.

Toyota Kaikan Museum

Toyota Kaikan Museum

Vanaf het Toyota Kaikan Museum kun je deelnemen aan een tour door de fabrieken van de autoproducent Toyota.

Gerelateerde berichten

Hoogste torens van Japan

In Japan is 27% van het land vlak genoeg om op te bouwen. Grond is schaars dus wordt er de hoogte in gebouwd. Dit zijn de hoogste torens van Japan.